joi, 7 iulie 2011

jon

Daca acum 18 ani mi-ar fi spus cineva ca intr-o zi voi respira acelasi aer cu JBJ as fi murit de fericire. Si probabil ca 18x365 (+/-) de zile nu as mai fi dormit. Asa ca duminica am de gand sa ma intorc in timp. Cu atatia ani cati sunt necesari pentru a-l vedea pe Jon Bon Jovi cu inima dilatata de extaz. Ma voi demonta din trupul asta fragil si nedumerit si-mi voi infasura pe oase carnea mea inocenta si cruda de adolescenta, carne mirosind a viu.
Pe Jon l-am avut atarnand deasupra patului, colorat, fluffy si seducator icon al anilor '80, apoi zambind sarmant si cu stil de sub o chica scurta dar inca ciufulita (cred ca am plans cand i-am vazut primele poze cu parul scurt, trebuie sa fi plans...), i-am scris numele la coada caietelor, pe filele manualelor plicticoase, cu siguranta si pe blugi, l-am decupat din Bravo lipindu-l apoi cu scoci pe sifonier. L-am adorat.
Am fost si discriminata probabil in grupul meu de rockeri, pentru frivolitatea de a-l asculta prea des, dar Jon a fost mereu mai degraba muzica pentru fete. Nu dadea bine sa oftezi prea des pe "bluzuri" ca Bed of roses sau Always. So what! Era mai romantic sa ai o pasiune pentru Jon Bon Jovi decat pentru Ozzy, desi mai uncool, mai ales daca aveai atarnata de gat o cruce mare din argint si nu ieseai din bocanci nici vara. Dar am putut sa traiesc cu asta.
Intotdeauna cand aud Blaze of glory imi miroase a primavara timpurie, a colt de floare proaspata si a soare. Asa ca astept sa ma inund de primavara in geometria unui iulie care in Romania arata tot mai ciudat.
Bucuria mea va fi stirbita insa de sentimentul ce-l am tot mai viu, acela de mamarea. Ma voi separa pentru ore bune de copilasul mic si, desi visez la fericire, mi-e teama ca ea va fi diluata. Am insa nevoie sa-mi mai inmoi odata degetele in adolescenta mea infernala, sa o gust si sa-mi aduc aminte.

Cele mai cele 3 de la Bon Jovi, in ordine intamplatoare:


8 comentarii:

  1. Cand te intrebi daca esti o mama buna, inseamna ca esti deja :)
    Bucura-te de concert!
    (Eu am fost anul trecut la Iron Maiden, iar copilul a prins o mini vacanta de o zi cu bunicii. I-a placut enorm. Si mie, concertul!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hugs, Anca! Mai e mult pana duminica? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-a placut mai mult cum i-a stat cu parul mai scurt :D.

    Ti-am mai zis cat imi place cum scrii? :))

    Sa va simtiti bine, dragilor! Bine bine de tot!

    RăspundețiȘtergere
  4. bucura-te de fiecare acord care va rasuna! :) ... te invidiez pentru ca reusesti sa ajungi... mie mi-a fost teama sa imi iau bilete...

    RăspundețiȘtergere
  5. Anca, tot liceul am dormit cu posterul din Metal Hammer de la Fear of the Dark la cap, era urias si, normal, extrem de creepy. :)
    Raluca, da, si eu zic acum ca e mult mai seducator Jon cu parul scurt, insa atunci pierderea pletelor a fost dramatica, insemna finalul unei epoci. Maturizarea idolilor nu e comoda, pentru ca ii dezvaluie ca oameni si nu zei, asa cum ii inchipuim cu mintea feciorelnica.:) Multumim frumos, sa va fie si voua bine si senin in mult asteptata vacanta. :)
    Gabi, nastere usoara, experienta minunata si copil sanatos si voinic. Ca de concerte e timp, Jon e inca in putere, poate mai vine. Iti transmit ganduri bune, energie pozitiva si mult curaj, sa fie totul asa cum ai visat. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Se pare ca toata adolescenta am impartit acelasi idol. Si eu ma culcam si ma trezeam cu el la cap, il aveam si cu plete si fara, il ascultam pe unde puteam, dadeam muzica la maxim si ascultam cu batai in teava de la vecini, suportam glumele fiind singura din gasca cu asemenea preferinte, m-am indragostit, am iubit si am suferit pe baladele lui, si am asteptat concertul asta de ani de zile. Nu trebuie sa te simti vinovata, peste ani si ani se va intoarce roata, tu vei sta acasa si o vei astepta pe N pana dimineata sa vina de la concerte :)). Ne vedem duminica pentru intoarcere in timp....

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana,
    Am avut o adolescenta frumoasa in anii '90, nu? Suntem doua nostalgice, si ce poate fi mai placut decat sa lacrimam live la vederea lui JBJ? :)
    Pe duminica, abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutare! Ce ati zice de un concurs cu premii constand intr=un wrap si mai multe scutecele textile? Va invitam la noi pe blog sa cititi detaliile :)

    RăspundețiȘtergere