vineri, 1 iulie 2011

supa alba pentru zile negre

Honey, smells like dinner! (parafraza dupa cel mai nou episod din True Blood, care mi-e inca drag, desi e invadat de tot mai multe personaje ciudate si plictisitoare, care se fataie fara rost printre cei care sunt cu-adevarat seducatori, si-anume vampirii)
Calendarul nu ma convinge ca e iulie, asa ca iata o supa de toamna, de incalzit nasuri si de tratat viroze. O supa burgheza, cu detalii elegante si urma parfumata de domnisoara sclifosita.
Ingrediente:
-o conopida de marime medie
-un mango bine copt
-2 cepe tinere si delicate
-doua linguri generoase de unt de cocos (de cocos care creste in copac si nu face cucurigu :)) -precizare pe care o fac intrucat s-au mai creat confuzii)
-cimbru
-chimen macinat
-ghimbir (2-3 centimetri dintr-o radacina)
-sare
-marar pentru decor


Facerea e simpla, legumele, fructul si ghimbirul se fierb, spre final se adauga condimentele, se amesteca viguros in blender, se adauga untul inmiresmat si se soarbe pofticios in zgomot de ploaie rece si neprietenoasa.

P.S. mergem la bon jovi, mergem la bon jovi, mergem la bon jovi hurray!

4 comentarii: