joi, 21 aprilie 2011

biscuiti cu seminte, cereale si scortisoara


Pentru copilasi, fireste, buni insa si pentru parinti.
Am tot crosetat de-a lungul timpului pe baza retetei Elenei Pridie din cartea Copilul Vegetarian, combinand ingrediente si incercand sa gasesc proportia fericita, fragezimea si delicatetea unui dulce hranitor si nepericulos.
Iata mixtura:

5-6 caise, 8 curmale, 6 prune uscate, hidratate cu 3 ore inainte de inceperea prepararii
1 banana bine coapta
4 linguri seminte de susan rasnite
4 linguri seminte de floarea soarelui crude rasnite
2-3 linguri faina de mei
6-7 linguri faina de ovaz
2-3 linguri faina de in (seminte de in rasnite)
2 linguri ulei din seminte de struguri
scortisoara, cuisoare, ghimbir (condimentele ce dau un trio de aur), vanilie

Se proceseaza in blender fructele uscate si hidratate impreuna cu banana si putina apa pana cand rezulta o pasta groasa. Intr-un castron, se amesteca pasta de fructe cu semintele rasnite, uleiul si condimentele, adaugand apoi fainile cate putin pana rezulta o coca moale. De data asta eu am redus cantitatea de faina, asa ca biscuitii au iesit mai degraba prajiturele.
Se pun pe hartie de copt, in tava, si se coc la 200 de grade cam 30 de minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu